Tillbaka till möteshistoriken
.

Rapport från UG-mötet den 2:e september 2004

Värd: 

Christer S.
 

Deltagare: 

J-B W, Åke J, Peter B, Lennart S, Christer H, Mats L,
Philip W, Sten M, Peo H, Michael J
And special invited from Great Britain: Mike Howlin

.

Rundtur på Hills Golf Club
under sakkunnig ledning av Tim Dejarlais

Tio golfentusiastiska UG-gubbar hörsammade Christer S invitation till rundtur på Hills Golf Club denna vackra septembereftermiddag. Vi hade även äran och nöjet att få träffa en av årets COD-pristagare, Mike Howlin, i gruppen som vallades runt på banan och lät sig imponeras att detta mästerverk. Clasis, Mats och Jan har verkligen lyckats i sina strävanden att ge Göteborg m.o. en golfbana som med stolthet kan betrakta sig en av de bästa i världen. Athur Hills och Steve Forrest hade inte tagit på sig detta uppdrag om de inte hade sett storheten i den natur där banan nu byggts. Detta är i sanning en dröm som gått i uppfyllelse.

Säkerligen ingen enkel uppgift att ta sig runt banan på sitt handikapp. Varje hål har sju olika tees så det är bara att välja svårighetsgrad, allt från en runda på 4182 m till en på över 7000 m. Vad sägs om ett par-3 hål på hela 262 m(!)? Där du måste ha carry nästan hela vägen! Och dessutom landa bakom ett träd! Gäller att spela med kamrater i bollen där man inte måste vara så macho att man väljer längsta alternativet. Från kortaste tee är det på samma hål 82 m. Med fem alternativ däremellan.

Banan hade sedan en vecka öppnat 9 av hålen för spel och resten av hålen är sådda och gott uppväxta så vi fick en god känsla för hur det kommer att se ut den dagen allt är klart. Kolla in 7:e hålet när ni har vägarna förbi, ni som inte var med. Banans svåraste. Med fog. Vi säger bara en sak. Skaftö, släng dig i väggen. Du är en bred parkbana i jämförelse!

Kolla in på www.hillsgolfclub.se om du vill läsa mer om banan och klubben. För den intresserade som har några spänn till övers kan det nämnas att det fortfarande finns spelrätter kvar. Bara att ringa Tim.

Kvällen avslutades på gamla la Terrazza på Sten Sturegatan. Det kan meddelas att den tid då det gick att få en lövbiff med pommes frites för 15 kronor är förbi. Men så är det ju några år sedan man som nybliven moppeägare fick in en extra tallrik pommes för 3 kronor.

Christer, ett stort tack för kvällens föreställning!

.
Tillbaka till möteshistoriken