Tillbaka till möteshistoriken
.

Rapport från UG-mötet den  9/12 2004

Värd: 

Lars Å
 

Deltagare: 

Peter B, Olle B, Gunnar D, Björn E, Christer H. Peo H, Åke J, Mats L, Sten M, Philip W, J-B W, Lars Å, Michael J.

Nytt (norskt) betalsystem för Internet i antågande

Tretton bröder hade hörsammat broder Lars kallelse till ett informationsmöte om en nyhet inom betalsystem för Internet. Vi fick möta vd:n för HandCash, Hans Lejon (just det, bror till Hertigen av Rågårdsvik, Anders Lejon).

Många, främst kanske äldre än ungdomar, känner en osäkerhet att genomföra betalningar med kort på nätet där man måste ange kontonummer eller liknande för att köpet skall kunna fullföljas. 

HandCash är ett nytt, norskt och patenterat system för att genomföra betalningar av mindre belopp på nätet. Fungerar ungefär som en 100-kort på spårvagnen: Du betalar först genom att köpa ett kort, högsta belopp kommer att bli 1500,- enligt direktiv från EU, sedan kan du inom ett år från första köpet genomföra betalningar på nätet helt anonymt. Kortet har en kod som skrapas fram. Denna kod, som du på nätet kan ändra om du vill, använd sedan för att utföra betalningen. Idealiskt för småbelopp.

Systemet håller sedan en tid på att introduceras i Norge och kommer enligt planerna att introduceras i Sverige under första halvåret 2005.

Läs mer på HandCash hemsida.

Vi tackar broder Lars för detta decembermöte som avslutades med årmöte, jultallrik, öl och snaps. 

Nu närmast ser vi fram mot nästa möte i Februari 2005 som Peo kommer att vara värd för.

Observera att nästa möte även kommer att innehålla en andra sittning av årsmötet. Se separat protokoll.


Tillbaka till möteshistoriken