Tillbaka till möteshistoriken
.

Rapport från UG-mötet den  3 februari 2005

Värd: 

Peo H
 

Deltagare: 

Håkan G, Olle B, Mats L, Lennart S, Peter B, Björn E, Christer H, Lars Å

.

Världskulturmuseet i Göteborg intaget av UG!

GÖTEBORG: UGs utsände reporter rapporterar om ett intressant studiebesök på det nyöppnade Världskulturmuseet i Göteborg.

Den tredje februari 2005 samlades nio av pojkarna i det nyöppnade Världskulturmuseet på Södra Vägen för en guidad tur. Tolv hade anmält sig men tre fick förhinder under dagen på grund av sjukdom och väglag etc. Nåväl, vi blev väl mottagna av vår guide (en ung, kulturell och begåvad man som jag tyvärr inte kommer ihåg namnet på) och fick en mycket intressant rundvandring i utställningarna som handlade om urbefolkningen i Venezuelas djungler, Hiv och aidsspridningen i världen och Kenyas utveckling.

Museet har kostat 350 miljoner och har 65 heltidsanställda och förhoppningsvis kommer besökarantalet att bli i paritet med investeringar och personal (vilket väl flera av UG:s kulturella herrar tillät sig betvivla,  bl.a. menade herr Lennrt S i ett senare debattinlägg att det hade varit lämpligare att bygga ett fordonsmuseum i Götet och låta kulturen bli kvar i kungliga huvudstaden). Efter museebesöket tog vi oss till det italienskpräglade utskänkningsstället Vivaldi på Berzeeligatan där vi i den kalla kvällen blev mycket väl omhändertagna av ägaren själv och där pasta och risotto bl.a. satt fint.

Så långt vår utsände reporter, tillika arrangör för kvällen och som i egenskap att detta skall ha ett stort tack för arrangemanget.

Läs mer om museet på deras hemsida www.varldskulturmuseet.se

.
Tillbaka till möteshistoriken