Tillbaka till möteshistoriken
.

Rapport från UG-mötet den  1/9 2005

Värd: 

Lars-Erik H
 

Deltagare: 

Peter B, Björn E, Christer H, Peo H, Åke J, Sten M, Philip W, J-B W och Lars Å med gäst

 

Börjessons Restaurang & Utflyktsbåtar seglar i medvind.

GÖTEBORGS HAMN: Åter möttes UGs tappra gossar av strålande sol och värmande värme, både av vädrets makter och dagens värd från Börjessons Restaurang & Utflyktsbåtar. I en skön sensommarkväll äntrade vi PartyPaddan, bolagets speciella festbåt för en guidning genom Göteborgs Hamn.

Vår vackra värdinna Maria Nilsson guidade oss under en tur genom kanalen förbi Trädgårdsföreningen fram till den stora dito, mitt för Gustav Adolfs Torg, där Maria dessvärre - för oss - lämnade skeppet.

Månadens UG-övning var alltså en guidad tur genom vår stads hamn samt en presentation av Börjessons Restaurang & Utflyktsbåtar under ledning av Maria Nilsson samt ytterligare en guide som skribenten i skrivande stund har glömt namnet på. Börjessons började för en herrans massa år sedan som taxi-båtsrörelse på Donsö i stark konkurrens med det kommunala Styrsö-bolaget samt det Styrsö-baserade Ljungbergs Taxibåtar. Läs gärna mer om Börjessons på www.borjessons.com

Kvällens UG-värd Lars-Erik hade förhandlat fram bästa tänkbara förutsättningar med vädrets makter; stråland sol, behaglig kortärmsvärme och en stilla bris. Med bröderna utrustade med var sin öl kastade PartyPaddan loss och gick först fram till Stora Hamnkanalen där Maria dessvärre lämnade skutan för att dessförinnan ha presenterad bolaget. Tyvärr fick vi inte möta bolaget (förre?) vd, Börje Börjesson, son till bolagets grundare. Omstruktureringar av bolagets ägare sedan några år, Strömma Turism & Sjöfart AB, förhindrade Börje att som ursprungligen planerat vara med på rundturen.

Från Hamnkanalen gick färden vidare under den av alla så kända Osthyveln - den som inte vet vad det är får inte kalla sig Göteborgare (vilket INTE innebär att man är Göteborgare bara för att man vet/råka veta vad det är.....) - varefter paddan svängde styrbords hän för en tur förbi Drömmarnas Kaj (samma här för att få kalla sig Göteborgare). I höjd med Säveåns utlopp vände så turen ut genom hamnen, in i bassängen nedanför Slottsberget, ut förbi stadens stolthet Ostindiefararen Götheborg som vi i sällskapet har bordat några gånger och bort till Nya Varvet där stäven åter vändes mot STADEN. Trevligt att få se staden från detta lite ovanliga perspektiv. Åter vid kaj samlades bröderna, med något undantag, på Bers-å-Bar, bara en långputt från PartyPaddans tilläggsplats för sedvanligt intag av föda och dryck.

En i sanning trevlig kväll som de deltagande bröderna tackar kvällens värd Lars-Erik för. (UG)

Tillbaka till möteshistoriken