Tillbaka till möteshistoriken
.

Rapport från UG-mötet den  6/10 2005

Värd: 

Håkan G
 

Deltagare: 

Mats L, Lennart S, Olle B, Peter B, Gunnar D, Philip W

 

Göteborg & Co imponerar stort.

SVENSKA MÄSSAN: En tapper men dessvärre något decimerad brödraskara hade hörsammat kallelsen till en imponerande presentation av Göteborg & Co under ledning av kvällens värd Henrik von Arnold. Efter en presentation om bolagets ambition, göranden och låtanden fick vi se en film som stärkte det redan starka Göteborgskänslorna hos de närvarande UG-Göteborgarna.

Kvällens vice-värd Håkan G hade kallat till informationsmöte om och av det kommunala bolaget Göteborg & Co som har som uppgift att till staden locka turister och evenemang, till gagn för de härvarande näringsidkarna i bland andra hotell-, restaurang- och handelsbranscherna. Nästa stora evenemang torde vara allom och envar bekant, nämligen Europamästerskapen i Friidrott nästkommande sommar. I skrivande stund är det 300 dagar kvar. Ett motto är:

"Göteborg skall vara en av Europas mänskligaste och mest attraktiva storstadsregioner att leva och verka i samt att besöka".

Under presentationen fick vi se en film som hos en inbiten Göteborgare som artikelförfattaren gick rätt in i hjärteroten. Så stolt man kan känna sig som son av STADEN med stort S. Eller egentligen stort G.

Den intresserade kan gå in på www.goteborg.com och läsa mer.

Kvällen avslutades med en magnifik middag i restaurangen  med det fyndiga namnet Heaven23 på 23-e våningen i det västra tornet i det närbelägna Hotel Gothia Towers.

Kvällens deltagare tackar broder Håkan för det trevliga och uppskattade arrangemanget.

Nästa möte är schemalagt till december under Sten M:s beskydd. Må många bröder (se nedan) hörsamma hans kallelse som vi nu med stor spänning ser fram mot.

En allvarsam maning till bröderna: Till kvällens arrangemang hade tio bröder anmält sitt deltagande. Av dessa avanmälde tre av under dagen, varav en avanmälan kom en halv-timma efter mötets början. Ytterligare en broder uteblev helt utan avanmälan. I något fall fanns det redan vid anmälan ett förbehåll så om detta säges intet. Att 40% av anmälda bröder avanmäler samma dag eller inte infinner sig alls är frustrerande för arrangerande broder. Och att endast 6 bröder hörsammar kallelsen är heller inte i  sällskapets anda. Alla vet att första torsdagen i varje jämn månad, med allom bekant undantag, träffas bröderna. Detta borde ge större närvaro på mötena. Visst är vi fortfarande i karriären och har späckade program men större hänsyn till arrangerande broder efterlyses. Eller är det så att vi skall öka på antalet medlemmar för att få större närvaro på mötena. Frågan väcktes (åter) under middagen........(UG)

Tillbaka till möteshistoriken