Tillbaka till möteshistoriken
.

Rapport från UG-mötet den 2 februari 2006

Värd: 

Olle B
 

Deltagare: 

Peter B, Björn E, Christer H, Peo H, Lars-Erik H, Åke J,
Mats L, Sten M, Peter R, Christer H, Philip W, Lars Å

 

UG går under jorden.

SÄVE DEPÅ: Högt flygande planer för Aeroseum när man går under jord med sitt projekt att skapa ett flygmuseum i bergshangarerna på Säve. 13 UG-medlemmar fick ett kylslaget mottagande när vi samlades på Säve Depå för att så småningom ledas ner i värmen i de utgrävda hangarerna som började byggas för F9 under andra världskriget och som slutgiltigt invigdes av Gustav VI Adolf den 15 maj 1955.

Under ledning av guiden, entusiasten, volontären och ballongflygaren Per Helmerson fick vi stifta närmare bekantskap med de bergrum som byggdes för att vara atombombsäkra och som härbärgerar flygmuseet Aeroseum. Detta UG-projekt, som pågått sedan några år, skall enligt planerna invigas i december 2006. Museet är således fortfarande under uppbyggnad men redan finns ett antal flygplan, helikoptrar och annat smått och gott att både beskåda och provsitta. Något som några av bröderna som synes inte var sena att prova. Med tanke på våra bröders normala nyfikenhet får vi nog vara glada att startnycklarna inte satt i, men gladast borde nog guiden vara men det vet han inte om.


Testpilot Peo

Ett i sanning ambitiöst projekt Broder Olle bjöd in oss på. Vi önskar dem lycka till och ser fram mot att får återvända när det hela står klart. Länk till Aeroseums hemsida för den vetgirige: www.aeroseum.se

Efter visningen förflyttades de flesta till Parks matsal där vi för en billig penning avnjöt en meny av årets kock. Vad sägs om:

 • Skaldjursterrine med havskräftsvinägrett och citroncrème.
  Gjord på pilgrimsmusslor, ostron och hummer som marinertas.
  Serverad med citroncrème och hafskräftsvinägrett
  samt en krispig sallad med dill och körvel.
   

 • Choucroute de luxe, dvs. surkål med lokalproducerat kött
  i den hemmagjorda korven och fläskläggen, serverade
  på spett. Kryddat med tryffel, kummin och lagerblad.
  Tillbehör: senapscrème och närodlade grönsaker.
   

 • Dessertbuffé från Dessertakademien
  Chefskonditor Magnus Johansson bjöd på fyra
  läckra desserter från Dessertakademiens provningar.

Att säga att det var vansinnigt gott räcker inte. Det var gôr-gôtt. Även sällskapets icke-göteborgare torde stämma in i den bedömningen.

De närvarande bröderna tackar Olle för arrangemanget. Nästa möte blir preliminärt den 6 april under ledning av artikelförfattaren, tillika Ordningsmannen, själv. (UG)

Tillbaka till möteshistoriken