Tillbaka till möteshistoriken
.

Rapport från UG-Golfen 2006

Lycke GK den 8/9 2006

Värdar: 

Peo H, Christer H, J-B W
  .

Deltagare: 

Sten M, Christer H, Lars Å, Peo H,
J-B W, Michael J, Peter B, Philip W
samt under middagen kvällen innan: Olle B och Lennart S

 

Ett fall för Lennart:
Blodbadet på Överön.

ÖVERÖN OCH TOFTA HERRGÅRD: Det som skulle bli ett reportage från årets UG-Golf på Lycke GK vid Tofta Herrgård blev i stället ett fall för Lennart. Läs här allt om blodbadet på Överön.

Planen var klar: Räkfrossa och grill hos J-B på Överön kvällen innan årets UG-mästerskap i golf skulle avgöras på Lycke GKs vackert belägna golfbana vid Tofta herrgård. Så blev det också, dock under former som inget i sin vildaste fantasi kunnat föreställa sig. Kvällen började som planerat, dvs. räkbordet avnjöts på sätt som sig bör, varpå J-B dukade fram det grillade köttet och korvarna, ackompanjerade av potatis och sallad. Som vanligt strålande gott. Det skall väl även tilläggas att ett och annat glas vin eller öl fick göra maten sällskap på sin väg till magarna. Och ingen var väl ledsen för det. Endast Olle fick ligga lågt med den flytande näringen då han inte kunde slita sig från gårdens plikter utan körde hem vid midnatt för att pigg och nyter vara på plats hemmavid när nästa dags sysslor pockade på hans närvaro.

 Hela kvällen förlöpte som planerat, denna underbara sensommarkväll det var. Dagen var varm, kvällen ljum och molnfri. Vi satt ute på verandan utan att vara mer påbyltade än med en tröja. Vindstilla var det och sikten klar. Så småningom så intogs sängläge för en natts lugn sömn innan vi skulle förpassa oss till golfbanan. Då artikelförfattaren vaknade pigg och utvilad vid pass 8.37-tiden, hördes ett svagt mummel från stora rummet men ingen större tanke ägnades åt detta. Inte förrän densamme, med håret på ända och fortfarande lite sömnig, släntrade ner för att hälsa de övriga en god morgon. Det var endast några få ännu vakna men de som var det berättade då den osannolika historien om nattens fall för Lennart. Denne hade alltså i ett sömndrucket tillstånd lämnat sängvärmen för att lätta på blåstrycket, en aktivitet som vi gossar fått lära oss att det helst bör ske utomhus. J-Bs hus har slutet avloppssystem varför vattenförbrukningen bör hållas så liten som möjligt då tömning av systemet görs medelst slamsugarbil och således helst så sällan som möjligt. Vidare hör det till saken att huset från början är ett lite mindre hus som broder J-B byggt till med en enhet som ligger några trappsteg lägre. I den högre belägna delen finns sovrummen. I den lägre sektionen finns den av husets dörrar ut som Lennart tagit sikte på, dock uppenbarligen utan att ta hänsyn till nivåskillnaden. Det bar sig alltså inte bättre än att Lennart i nattmörkret föll handlöst utför trappan och slog sig så illa att ett stort jack slogs upp i pannan. Jacket var stort och blodflödet så intensivt att blodförlusten täcke en stor yta på golvet. Även några revben och ett knä fick sig några rejäla smällar.  Några bröder vaknade av karambolaget och J-B hämtade maskeringstape som fick fungera som temporärt  förband. Christer och Michael hjälptes åt att skura upp Lennarts efterlämnade blod i en inte oansenlig mängd. Nu var det så att skadorna var av sådan dignitet att båda ambulans, som dock vägrade komma, och taxi kallades varpå Lennart i ilfart transporterades till Kungälvs lasarett för vidare vård.

Det har sedan från säker källa, dvs. Lennart själv, rapporterats att man på sjukhuset var imponerad av det temporära omplåstringen, man till och med frågade om vi hade läkare i  sällskapet. Lennart blev sydd med sex stygn, fick revben och knä röntgade och bekräftat att skada även fanns på de förra varför broder Lennart fick smärtstillande av kraftigare sort. Dessbättre var skadorna inte av sådant omfång att fortsatt sjukhusvård var av nöden påkallad. Lennart blev upphämtad av broder Sten under eftermiddagen.

Vi önskar broder Lennart snabb tillfriskning och hoppas att han efter en veckas sjukskrivning åter är med på arenan.

Så nu över till egentliga ämnet för dagen: UG-Golfen 2006.

Årets upplaga spelades alltså på Lycke GK vid Tofta Herrgård. En mycket vackert belägen bana nära Tjyvkil, strax söder om Marstrand. Banan är i gott skick, dock kunde man konstatera att den var lite öde. Inte var det så många andra bollar var ute denna underbara sensommardag. Trist. Kan möjligen den ambitiösa greenfeen på 425,- skrämma bort spelare? En frågeställning klubben möjligen skulle kunna  ta sig en funderare på.

Christer H gick som tåget och tog hem segern med god marginal, 33 poäng och med hela 8 poängs försprång till närmaste kombattant varför endast de övrigas inbördes placeringar redovisas här:

Segraren är UG-mästare för fjärden gången.

1. Christer H.
2 Sten M
3. Michael J
4. J-B W
5. Philip W
6. Lars Å
7. Peo H
8. Peter B

Deltagande bröder framför sina tack till månadens arrangörer Peo H, Christer H samt J-B W.

Nästa års UG-mästerskap skall enligt Peo förläggas till Bjärehalvön ity sagda broders därstädes belägna lada då skall vara iordningställd och innehålla ett tillräckligt antal sängplatser.

Nu närmast ser vi fram till oktober månads möte under ledning av broder Lennart som dock redan nu har aviserat att mötet på grund av redan inbokad aktivitet inte kommer att kunna infalla på ordinarie tidpunkt. Vi ser med spänning fram mot kallelsen. (UG)

Tillbaka till möteshistoriken