Tillbaka till möteshistoriken
.

Rapport från UG-mötet den 14 december 2006

Värd: 

Lennart S
 

Deltagare: 

Lars Å, J-B W, Christer S, Peter R, Sten M, Michael J,
Åke J, Lars-Erik H, Peo H, Björn E, Olle B, Peter B

 

Drink och Julbord hör Julen till

CENTRALA GÖTEBORG: Traditionellt julbord på De Gyllene Dagarna med föregående otraditionellt drinkintag på Kungliga Ungkarlsklubben blev december månads samlingspunkter för en av de största UG-samlingarna på mången dag.

Klockan aderton den 14.e december öppnades de massiva ekportarna på Royal Bachelors Club för en skara glada och förväntansfulla, om än ej onödigt punktliga, UG-medlemmar till en uppskattad fördrink bestående av Eriksbergs berömda starkpilsner, inför Julfesten 2006.  Stort tack till broder Lars för hans högst förtjänstfulla medverkan i detta sympatiska alternativ till det annars obligatoriska företagsbesöket i staden. Jag tror ingen av de tolv bröderna som slöt upp misstyckte att vi gick miste om GP-tryckeriet på Hisings Backa…

 Värd för kvällen var den alltid lika punktlige Lennart, och tur var nog att han reserverat nästan två timmar till denna första del av programmet, ty det var en långt utdragen UG-procession som under en hel timmas tid mellan 18 - 19, i omgångar ömsom en & en och stundom två & två, pytsade in i de mörkboaserade sällskapslokalerna på Skyttegatan 2.

 Väl styrkta av den förstärkta humlebrygden gav vi oss under muntert samspråk och i oordnad gåsmarsch nedför Avenyn. Hungern var nu så påtaglig att vi till och med lyckades avhålla oss från diverse snedsprång in på olaga vattenhål under vägen.

Men att just när hungern är som störst inte alltid julbordet är som närmast fick vi noggrant klart för oss när vi punktligt anlände till frimurarkrogen The Golden Days - det dröjde kanske lite onödigt länge innan vi kunde bänka oss vid taffeln. Men ett gäng vitaminberikade jordnötter samt en extra slängpilsner lade tillfällig balsam på de hungrande julmagarne.

 Det digra julbordet både avnjöts och avbröts under sedvanliga hedersbetygelser i form av några klassiska snapsvisor från Bryggeviks-epoken (vårt eget “golden days”), men ska man vara riktigt ärlig så lät det betydligt bättre förr - inga av de övriga gästerna verkade hågade att stämma in.. Kanske var det för att vi inte fick höra den “obligatoriska Jens Fyr”, kanske var det för lite snaps, eller har vi kanske rentav blivit alltför gamla för sådana övningar..?        

 Ja, vem vet, men hursomhelst hade vi en mycket trevlig kväll tillsammans, vi tretton gamla UG-bröder som samlades på Bachelors och Golden Days inför Julbordet 2006. (LS för UG)

Tillbaka till möteshistoriken