Tillbaka till möteshistoriken
.

Rapport från UG-mötet den 19 april 2007

Värd: 

Christer S
 

Deltagare: 

J-B W, Peter B, Gunnar D, Christer H,
Olle B, Sten M, Björn E, Philip W

 

Öl, öl och åter öl.

Men först ett stort grattis till Broder Lars som fyllde 60 år dagen innan vi träffades för ölprovning.

GRATTIS!

Samt ett grattis i förskott till Gitte som fyller den 13 maj.

Avenyn: En imponerande syn mötte bröderna vi april månads möte på puben Bishop's Arms, centralt belägen under entrén till Elite Park Aveny Hotel. Framför varje stol stod det fem stora glas som under kvällens lopp skulle fyllas med öl av varierande typ och smak. Reportern beklagar att han var därstädes med bil och sålunda endast kunde ta mindre smakprover av det goda.

Broder Christer S hade haft den goda smaken att kalla till ölprovning under sakkunnig ledning av den förtjusande Camilla Dymling som är ansvarig för den aktuella puben. Naturligtvis var det blindtest vi bröder utsattes för och först ut var en ganska så bitter öl av lagertyp. Inte förvånande kunde några experter gissa att det rörde sig om det Nordtyska ölet JEVER som är känt just för sin beska. Som prov nummer två fick vi även här smaka på en lager som dock inte var fullt så bitter. Några bröder höjde överraskade på ögonbrynen när vi fick veta att vi just avnjutit ett amerikanskt öl - SAM ADAMS. Och det var riktigt gott.

Därefter serverades två överjästa Ale från England. ESB och LONDON PORTER. Gott, gott gottigottgott tyckte de flesta. Slutligen serverades ett spontanjäst Belgiskt öl med Körsbärssmak. Var nog nästa bara Christer S som tyckte om det. Omdömet från de övriga var unisont Kärringdricka. Kunde kanske duga en varm sommardag med is och citron i.

Den kunniga Camilla berättade naturligtvis mycket mer om öl, underjäsning, överjäsning, ale, porter, lager, stout och annat mycket intressant. Men den informationen behåller vi som var med för oss själva! Inte ens den för kvällen anmälde men uteblivne medlemmen får veta! Skall inte avslöja vem det var men han är snart värd för ett möte, låt oss hoppas han inte själv glömmer av att komma då.

Vi tacka Christer för denna intressanta och smakrika träff. Nu närmast ser vi fram mot kallelsen till

Juni månads möte.

Även årets UG-Golf börjar vi bröder se fram mot. (Alla? Även du Lennart? Eller ser du bara blodspillan i sammanhanget?) När kommer inbjudan till denna begivenhet, månntro? (UG)

Tillbaka till möteshistoriken