Tillbaka till möteshistoriken                                                                      Tillbaka till UG-Corren
.

Rapport från UG-mötet den 6 december 2007

Värd: 

Michael J
 

Deltagare: 

J-B W, Lars Å, Gunnar D, Sten M, Peo H,
Peter B, Mats L, Olle B, Philip W

Till Studiebesöket på Stam-lokuset Lipp anslöt även:
Christer H, Peter B, Björn E

 

Curling är Cul

LUNDBYSTRAND/GÖTEBORG: Broder Michael har lyckats! Lyckats med att få oss övriga bröder att inte betrakta Curling som en Tant/Gubb-sport.

Årets Decembermöte skulle således gå i sportens tecken. Vi har länge fått höra Michael prata sig varm om Curling och nu skulle vi så äntligen få testa på denna aktivitet själva. Endast några få bröder hade egna erfarenheter med sig när vi planenligt samlades den första torsdagen i den jämna månaden ute vid Göteborgs Curlingklubbs banor på Lundbystrad. Naturligtvis mycket nyfikna och förväntansfulla togs vi emot av Michael och ytterligare en tränare - jo då, Michael är tränare. Och en duktig sådan fick vi snart erfara.

Efter en välkomstöl av mörk och jul-aktig sort och en kort presentation av spelet med dess taktik förflyttades vi till omklädningsrummet för byte av smutsiga uteskor till rena sportskor. Därefter samling vid isen och inpassning och utdelning av övrigt utrustning som bestod av fyra delar: En glidsula typ flip-flop att sätta under vänster sko, en friktionssula typ överdragsgalosch att sätta under höger sko, en skurborste samt en hjälm. Därefter uppdelning i fyra lag.

Till att börja med fick vi bekanta oss med både is och stenar och kunde snabbt konstatera att det som ser så enkelt ut alls inte är så enkelt. Behövs mycket Fingerspitzgefühl att få den runda stenen både dit man vill och att få den att stanna på rätt ställe. Ömsom skickades stenen iväg så att den ljudligt och med besked stoppades av den bakre sargen, ömsom gled den iväg i både oönskad sidoriktning och alldeles för kort. Inte ens förbi skamgränsen emellanåt.

Därtill kom att vi till att börja med alla var lite av Bambi på hal is. Tur att vi var utrustade med hjälmar. Och tacksammast för det var broder Lars som helt plötsligt och utan förvarning fanns sig först liggandes horisontellt i luften för att ögonblicket därefter finna sig attackerad bakifrån av isen. Utan hjälm hade det kunnat sluta illa med den vådliga luftfärden. Även artikelförfattaren fanns sig helt plötsligt liggandes i sidled på isen. Med borstskaftet under sig och, som det senare visade sig, med en liten klädsam blånad vid midjan.

Nåväl, så småningom fick vi något sådär känsla för hur hårt och med vilken snurr stenen skulle släppas för att tävlingarna mellan de fyra lagen kunde inledas. Två semifinaler och final samt spel om tredjeplats fanns det tidsutrymme för. Att det är mycket taktik fick vi snabbt erfara. Flera lag kunde notera att ledning snabbt och med en sten kunde vändas till underläge och förlust av match. Till slut kunde dock ett vinnande lag koras: lag Huss/Werner. Finalmatchen vändes från underläge till vinst med sista stenen. Tack för den Peo. Storartat insats, enligt kvällens huvudtränare. Och med sin sedvanliga blygsamhet kan artikelförfattaren inte annat göra än att instämma.

Två timmar gick snabbt när man har trevligt. Passande nog hade broder Michael bokat uppföljningsmöte på stam-lokuset Lipp. God mat och likaledes god dryck i en inte alltför återhållsam mängd gjorde oss till fröjdsamma gesäller. Det kastades till och med fram förslag att göra Curlingen till en årligen återkommande aktivitet. Återstår att se om vår huvudtränare är av samma ståndpunkt.

Vi tackar broder Michael för detta trevliga arrangemang. Väl genomfört.

Nu närmast ser vi fram mot kallelsen till februarimötet under ledning av broder Lars-Erik H. (UG)
 

Tillbaka till möteshistoriken                                                                      Tillbaka till UG-Corren