Tillbaka till möteshistoriken                                                                      Tillbaka till UG-Corren
.

Rapport från UG-mötet den 7 februari 2008

Värd: 

Peo H
 

Deltagare: 

Lennart S, Peter B, J-B W, Björn E,
Håkan G, Gunnar D, Lars Å, Philip W

 

Inget land för gamla gubbar

GÖTEBORG/Bergakungen: Så var det dags för ett gemensamt biobesök. Med efterföljande middag på anläggningens restaurang. No Country for Old Men fick bröderna nöjet att se. Vilket också gjordes, möjligen till blandade känslor för filmen.

Den fyrfaldigt Oscarsbelönade filmen No Country for Old Men var broder Peos val för april-mötet. Vi får hoppas att det inte var med ett dolt meddelande till bröderna som denna film valdes som mötets tema. Filmen, som fick Oscar för bland annat bästa film, möttes med blandade känslor av de åtta närvarande bröderna. UGs utsände correspondent, som anslöt först till den efterföljande middagen då han redan sett filmen och inte såg stort behov av se den en gång till, kunde notera att entusiasmen för filmen knappast motsvarade Oscars-juryns.

Det kunde vid en snabb, icke fullständig och högst ovetenskaplig enkät konstateras att brödernas bedömning av filmen gick något isär. "Visst, bra film - men fyra Oscars??" var ett omdöme. "There will be blood var bättre" var ett annat. Naturligtvis var inte alla negativa. Och alla var glada att ha fått tillfälle att se filmen så många pratar om. Så att man kan vara med i debatten.

Vi tackar broder Peo för detta trevliga initiativ och se nu fram mot nästa möte i juni under ledning av Mats L.

I tur därefter kommer den sedvanliga UG-Golfen med föreslagen aktivitet som förra året, dvs, upp-peggning på en av Bjärehalvöns trevliga banor och med en likaledes trevlig middag hemma hos Peo. En gissning på helstekt oxfilé är ingen högoddsare. Andra hälften av augusti har nämnts som förslag. Mer om detta i särskild kallelse när Peo har stämt av med Lillan. (UG)
 

Tillbaka till möteshistoriken                                                                      Tillbaka till UG-Corren