Tillbaka till möteshistoriken                                                                      Tillbaka till UG-Corren
.

Rapport från UG-mötet den 5 februari 2009

Värd: 

Olle B
 

Deltagare: 

Lars Å, Gunnar D, Peo H, Lennart S
Björn E, Peter B, Lars-Erik H, Lennart S

 

På Spåret med UG

GÖTEBORG: Kvällens värd, Olle B, tog för en kväll på sig rollen som UGs Ingvar Oldsberg och Björn Hellberg i en och samma person. Vart var UG på väg? Jo, till GMJS - Göteborgs Modelljärnvägssällskaps fantastiska anläggning bakom Centralen, vid SJs Sporthall på Bergslagsgatan.

Efter lång men till slut framgångsrik bearbetning av styrelsen för Göteborgs Modelljärnvägssällskap, kort GMJS, lyckades Olle att ordna till inbjudan till visning och demonstration av sällskapets anläggning på självaste UGs ordinarie mötesdag den 5 februari. De närvarande bröderna fick en timmes specialvisning av lika många klubbmedlemmar som närvarande UG-iter. Det bjöds på en ljusshow, där anläggningen presenterades och handgjorda modelltåg från hela järnvägshistorien paraderade förbi. Såväl rullande material, som hus och landskap är pietesfullt byggda av medlemmarna, med förebilder i verkligheten gjorda i exakt skala, rapporterar UGs utsände reporter, tillika kvällens arrangör, lyriskt. Det har lagts 330 meter räls för hand och dessa ligger på hela 25 000 slipers med 100 000 spikar, fortsätter vår rapportör. Beundransvärt! Den intresserade kan ta del av mer information på GMJS hemsida.

Dagen efter mötet kablades den den tråkiga nyheten ut att det 150-åriga företaget Märklin har gått i konkurs. Trist, tycker en före detta innehavare av egen liten anläggning av detta märke. Alla kommer väl ihåg den tidens motsättningar: Märklin eller Fleichmann, Elvis eller Tommy, Siska eller Böss. Men det lär finnas hopp om rekonstruktion av Märklin enligt välunderrättade källor. Ett problem är dock att intresset bland unga inte är som den en gång var. De yngre spelar uppenbarligen hellre dataspel än bygger järnvägar. Företaget får väl förlita sig på att kommande (UG?)-pensionärer återfår barnasinnet och tar fram sina sparade samlingar ur gömmorna uppe på vindar eller nere i källare och kompletterar dessa med några nyinvesteringar. Allt till eventuella barnbarns glada tillrop. Och möjligen hustrurs förtvivlan och talande huvudskakningar.

Efter mötet gick, efter visst manfall, 5 bröder över till nya hotellet över Centralstationen, var annars en sådan här kväll?

Broder Olle sökte genom temat för kvällen locka fram gamla barndomsminnen hos UG-bröderna, men endast 9 medlemmar, arrangören själv inräknad, hade lyckats göra sig fria och närvara vid kvällens arrangemang. Av dessa stannade endast 5, åter kvällens arrangör inräknad, för det efterföljande samkvämet å lokalt näringsställe för inmundigande av fast och flytande näring. Åter endast 3 ansågs sig ha tid att hinna med ett efterföljande samtal över en kopp kaffe, även här arrangören för kvällen inräknad. Lite snopet för en arrangör, eller hur? Dags för en uppmaning till bröderna att försöka öka närvaron på mötena. Det var ju till syvende och sist ändå därför vi för mer än 25 år sedan beslöt att bilda vår grupp.

Tag själv kontroll över din kalender! Boka UG-mötena redan nu, innan något annat kommer emellan!

Nästa UG-möte preliminärt den 2 april. Notera det redan nu! (UG)
 

Tillbaka till möteshistoriken                                                                      Tillbaka till UG-Corren