Tillbaka till möteshistoriken                                                                      Tillbaka till UG-Corren
.

Rapport från UG-mötet den 11 juni 2009

Värd: 

J-B W
 

Deltagare: 

Christer H, Peo H, Roland A, Olle B,
Sten M, Peter R, Philip W

 

Giganternas kamp på Liseberg

GÖTEBORG: Med stor förväntan och med laddat barnasinne hörsammade åtta bröder Jan-Bertils kallelse till en Giganternas Kamp över fem grenar på Liseberg, detta trots av SMHI utlovat regn och rusk.

Vid samlingen utanför entrén beslöts omedelbart och med acklamation att aftonen skulle inledas med en styrkande öl å det för stadens invånare inte helt okända lokuset Tyrol. Här skulle vi bestämma grenarna för dagens övningar. I sann UG-anda kunde vi naturligtvis inte vid sittande bord enas om alla fem grenarna utan det fick bli lite av stundens ingivelse och slumpen som fick avgöra vilka grenar det skulle tävlas i.

Första gren blev Skeeball där resultaten pendlade mellan 150 till 230 poäng, alltså ett ganska tätt fält och därmed fin spänning inför nästa gren med Christer H och Sten på delad förstaplats. Snabbt vidare till Träslaget, även här med liten spridning, nu med Christer H som ensam grensegrare. Snabbt vidare med Basket nu med lite större resultatspridning mellan 2 och 31 poäng. Grensegrare blev UGs utsände reporter. Efter tre grenar återsamling på Tyrol för en öl och uppsumering av delresultatet så långt. Leder gör Christer H med UGs utsände på en andraplacering och Sten på tredje plats.

Efter pausen med kraftinsamling av humlekaraktär gick tävlingen vidare till Slangbella där UGs reporter visade sig ha mycket av den i ungdomen förvärvade skickligheten i grenen i behåll. Även Roland, Peo och J-B visade sig ha färdigheterna i behåll och belade en tre-delad andraplats.

Sista och avgörande gren blev Skytte med luftgevär där kampen blev hård med J-B, Roland och UGs korrespondent kämpandes om grensegern. Den sistnämnde tog till slut delsegern och avgick även som totalsegrare och UG-mästare i 5-kamp. På andraplats kom Christer H, tätt följd av Roland och Sten samt Olle och Peo på delad femteplats.

Kvällen avslutades som den började på Tyrol, nu med middag, mer maltdryck och allsång av tysk karaktär. Hemfärden ramades in av nyanlänt ösregn varför uppbrottet och hemfärden från Tyrol blev av det mer skyndsamma slaget.

Deltagande bröder tackar J-B för kvällens trevliga arrangemang. Huruvida 5-kamp kommer att bli ett återkommande UG-mästerskapstävling får framtiden och kommande arrangörer avgöra.

(UG)
 

Tillbaka till möteshistoriken                                                                      Tillbaka till UG-Corren