Tillbaka till möteshistoriken                                                                      Tillbaka till UG-Corren
.

Rapport från UG-mötet den 10 september 2009

Värd: 

Christer H
 

Deltagare: 

Björn E, Peo H, Peter B, Lars Å, Mats L,
Gunnar D, Philip W, Olle B (anslöt till middagen)

 

UG:s garvade golfare står mållösa

MÖLNDAL / HILLS: Christer H. kallade till möte på Hills Golfklubb där klubbens tidigare head-pro och nuvarnade VD Mats Sterner bjöd på en imponerande uppvisning av vad man, dvs han, kan göra med några golfklubbor. Vi bjöds in att försöka göra liknande slag, alla med samma nedslående resultat. Och många av oss som i vår enfald har gått omkring och trott att vi kunde det mesta som är värt att kunna i golf.

När Mats Sterner bjuder på uppvisning i golfteknik av högre skolan blir UG:s garvade golfare mållösa och känner sig som stenstoder i jämförelse med den före detta head-pron. Det verkar så enkel när man ser honom dra iväg en bolluschling mer än 150 m med en putter(!). Med den tekniken blir lätt att spela par-4-hålen på 4 slag. Enligt Mats, that is.

Efter ett par inledande frågor och svar rörande egna svingar började Mats visa vad man, han, kan göra med några klubbor och golfbollar. Dra iväg bollen långt satan perkele med en putter var en mjuk inledning. Andra färdigheter vara att ta drivern när bollen ligger på marken och få perfekt träff. Spela med högerklubba från vänster med vänt klubb-blad. Vända klubban 90 grader nedåt och spela med den lilla kant som normalt är bladet ovankant och få iväg bollen lika långt som om det vore ett helt vanligt slag.

Listan över konstslag var längre än så. Pegga upp bollen en halvmeter i luften och få iväg lika perfekta slag som vanligt. Detta fick vi själva pröva på. Av åtta försök av lika många bröder träffade endast tre bollen över huvud taget. Resten siktade uppenbarligen mer på den långa peggen, som bestod av avslagna klubbskaft, än på bollen. Av resultaten att dömma i alla fall. Peg-driving competition vanns av Peo med cirka 10 meter. Grattis till den vinsten, Peo.

Ur bagen tog Mats en klubba lagom lång till en tre-åring och drog iväg bollen med fin träff bortemot 150 m även här. Man blir matt.

I nästa en timme fick vi njuta av Matses konster. Alla har inte beskrivits här utan får vila i våra minnen och berättas för våra barnbarn mörka vinterkvällar när den tiden är inne. Efter uppvisningen denna härliga sensommarkväll kallades till samling å stamlokuset på stadens Aveny. Efter lite väntande fick vi snart bord utomhus där vi njöt av den ljumma kvällen. Clasis W som nyligen sålt villan och flyttat in till centrala stan, snett över gatan från Lipp, med husnummer 1, anslöt och gjorde oss sällskap när vi njöt av Lever Anglais, Pasta Speciali och annat gott köket kunde erbjuda.

Deltagande bröder tackar Christer H för det trevliga evenemanget. Näst i tur är Gunnar D som inom kort kommer med inbjudan till oktober månads möte. Vi ser med stor spänning fram mot kallelsen. (UG)
 

Tillbaka till möteshistoriken                                                                      Tillbaka till UG-Corren