Tillbaka till möteshistoriken                                                                      Tillbaka till UG-Corren
.

Rapport från UG-mötet den 18 februari 2010

Värd: 

Lennart S
 

Deltagare: 

Mats L, Peo H, Åke J, Gunnar D, J-B W, Lars Å, Philip W

 

UG besöker SAAB i rykande snöstorm.

Göteborg: I rykande snöstorm, dock inte den första för säsongen, samlades 8 tappra bröder vid SAAB Microwave Systems i Kallebäcks Teknikpark för en presentation av en del av SAAB som Vladimir Anatov inte har lyckats stoppa sina syltburksfingrar i.

Vår entusiastike guide för kvällen, Jonny Lundberg, tog emot oss i, skulle det visa sig vid rundvandringen, de imponerande lokalerna som från utsidan, dvs från motorvägen till Landvetter, inte avslöjar hur stort det egentligen är. Först på programmet stod en presentation av SAAB Microwave Systems, ett företag som är under omorgansiering, en inte helt ovanlig företeelse nu för tiden.

Som namnet antyder är det korta radiovågor som är en gemensam nämnare för produkterna, dvs radar i alla dess former. Även lasermätning finns på programmet. Användningsområdet är både militärt och civilt. Områdesövervakning är ett exempel på användning. Med upprepade bevakningar och automatisk jämförelse mellan mätningarna kan till exempel illegal skogsavverkning avslöjas.

Vid rundvandringen kom vi till en stor monteringshall där radarsystem av girafftypen monterades på stora terrängfordon. Imponerande syn att se dessa 8-hjuliga AWD-fordon med sin komplexa utrustning på nära håll. Vi konstaterar att det vittomfattande produktprogrammet är svårt att i kort text återge. Den vetgirige hänvisas till hemsidan för mer information.

Kvällen avslutades för ett reducerat antal bröder i den trevliga och genuina restaurangen på Hotel Eggers. Var det måhända snöstormen som fick ett antal bröder att välja annan aktivitet än samvaro med bröderna under UG-kvällens avlsutande moment? 8 deltagare på mötet och 5 kvar till samkvämet efteråt är väl lite i minsta laget? En ständigt återkommande fråga.

Icke i förty så tackar vi Fursten av Ponte Corvo för detta trevliga möte.

Näst i tur i april är Björn E. Vill redan nu förvarna om att första torsdagen denna månad är skärtorsdagen varför möte med viss sannolikhet kommer att förläggas till senare tillfälle som Björn själv kommer att återkomma till.

(UG)
 

Tillbaka till möteshistoriken                                                                      Tillbaka till UG-Corren