Tillbaka till möteshistoriken                                                                      Tillbaka till UG-Corren
.

Rapport från UG-mötet den 7 februari 2013

Värd: 

Michael E. J.
 

Deltagare: 

J-B W, Mats L, Björn E, Lars-Erik H, Peter B samt Sten M

 

UG på hal is

UG:s importerade reporter rapporterar från isvidderna.

Lindholmen: Trots, eller möjligen tack vare, influensatider kunde endast 6 tappra UG-bröder göra upp om den åtråvärda titeln UG-mästare i Curling. Regerande mästaren låg dessvärre till sängs i en manligt förkylning. Han var med andra ord i direktkontakt med dödsriket, synnerligen förundrad över avsaknaden av sympatier från resterande delen av familjen.

Sålunda rapporterar UG:s, från Sveriges baksida, importerade reporter att ny UG-mästare har korats och vederbörligen hyllats.

Så äntligen hade några UG-bröder samlats under instruktör Michaels överinseende: JB, Mats, Björn, Lars-Erik, Peter B samt Sten för att bevista och utöva den tredje curlingsamlingen under de sista sex åren.

 Vi samlades i Gbg CK hall på Hisingen en liten gråmulen kväll torsdag 7 februari anno 2013. Alla var på plats kl 19.00. Dock saknades två bröder; Philip o Christer H, och första diskussion följde; hur gör vi med avgiften för de som av olika skäl inte kan komma när de är anmälda. Närvarande bröder ansåg att eftersom uppläggets kostnader är fast så är det inte mer än rätt att man får betala ”postumt”. (tackar för den snabba inbetalningen.)

Kvällen inleddes med hemkryddad god paj med Sveriges bästa öl; Zeunerts. Under samkvämet ledsagade Michael de alltmer av stunden tagna bröderna curlingens historia, dess uppkomst, de skotska reglerna och hur kan vi få till en god trevlig kväll med både lagspel o korandet av en UG-mästare på individuell basis.

Med hjälm på, glidsulan på vänsterfoten och kvasten på axeln/armen så anträddes isen.
Efter ett par övningar fick de två lagen begå en kamp på tre ronder där ambitionen växlade mellan med för långa eller för korta stenar och måste vi sopa eller varför sopade vi inte….

JB s lag började strålande men i sista omgången vann Mats lag med en strålande dragning.
Detta var bara ett förspel till kvällens stora begivenhet. Kampen om de individuella medaljerna där det gällde att inte bara få fart på stenen utan också hitta ett ” bo” ca 30 meter längre bort. För säkerhets skull så visade Michael än en gång hur man sätter en sten, går snabbt upp och meddels sopning förpassar stenen in i boet där den hör hemma.

Tävlingen genomfördes så att bröderna fick totalt göra två stenar i tre riktningar, alltså sex stenar för att visa sin kapacitet. Och egentligen blev det inte direkt spännande; det fanns en gubbe som visste hur man skulle behandla en sten med finess…… just det STEN M. … som formligen krossade (dock inte förnedrade) men med en sop i sin hand visade övriga hur stenar ska sättas. Efter tre stenar så hade Sten 5 p, Björn 2 p och resten 0 p. STEN kunde defilera i mål som ohotad UG-mästare, där vi till slut var tvungen att tillgripa ”plötslig” silverplats mellan JB och Björn och där den sistnämnde Björn välförtjänt fick silver efter en nästan otrolig dragning till tee i särspelet mot JB. På i viss mån hedrande men ändå inte fullt visande sina fulla kapaciteter så delades fjärdeplatserna unisont av Mats, Peter B och Lars-Erik.

Vid efterföljande prisutdelning, med en liten irländsk färdknäpp, så förstod Sten att det fanns ett gott samband mellan just honom och en curlingsten….

Värden, tillika instruktören, tillika importerade reportern tackar härmed samtlige bröder för visat intresse.

(UG)

Tillbaka till möteshistoriken                                                                      Tillbaka till UG-Corren