Tillbaka till möteshistoriken
.

Rapport från UG-mötet den 8 februari 2018

Värd: 

Håkan G
 

Deltagare: 

Peter R, Björn E, Olle B, Mats L
Lennart S, Philip W
 

 

UG sjunger ut

HOVÅS: Sju sångsugna bröder möttes upp hemma hos Håkan för en afton i välljudets tecken. Vi skulle under ledning av Simon Ljungman från Augustifamiljen få prova våra strupar på ett annat sätt än det vanliga.

Håkan hade lyckats övertyga Simon, "gitarristen till höger" i Augustifamiljen, att de sångsugna bröderna i vårt 35-åriga sällskap faktiska kan sjunga. Inte bara de två av de närvarande som är medlemmar i egna körer, utan att det även finns dolda talanger i det övriga sällskapet. Sålunda skred Simon till verket och började med lite uppmjukningsövningar innan vi fick börja sjung upp oss med lite skalor. Därefter delades vi upp i två grupper, en bas- och en tenorgrupp. För en del var valet ganska klart emedan andra lite mer av en slump hamnade i den ena eller den andra gruppen.

Snabbt började vi öva på Flickan i Havanna på ett sätt som de flesta av oss sällan eller aldrig gjort. Vanligen har vi ägnat sig åt någon i eget tycke skönljudande allsång med ett snapsglas höjt i höger hand. Nu blev det körsång på riktigt! Med basstämmor som på ett skickligt sätt (Simons förtjänst....) växelvis parades ihop med tenorerna.

Sångarbröder
Bröderna sjunger ut

När Flickan satt som en smäck fick vi testa en Beatleslåt från deras näst sista album Abbey Road, låten Come Together. De var inte lika enkelt att få alla att göra som Simon hade tänkt sig. Men med lite mer övning hade vi säkerligen även fått den låten på plats.

Dessvärre har det inte lyckat för UG-Correns utsände correspondent att få in en videoupptagning av skönsången på denna sida. Den intresserade kan vid kommande tillfällen adressera Håkan eller correspondenten själv för en privatvisning uti medhavd mobiltelefon.

Av bröderna hördes ett flertal önskemål om åtminstone en uppföljande lektion 2 i körsångandets ädla konst vid passande tillfälle. Eller varför inte in helt egen sånggrupp som möjligen skulle kunna döpas till UG Drängar. Förslag till annat namn mottages gärna. Någon som känner sig manad att leda denna eminenta kör? Så räck då upp handen!

Efter avslutade sångövningar bjöd Håkan till bords där det serverades traditionsenlig torsdagmiddag med ärtor, fläsk och korv samt varm punch. Därefter bjöds på egengräddade pannkakor med fyra sorters sylt samt vaniljglass i stora lass. Bröderna njöt i stora drag av det serverade varför den hemmavarande hustrun endast fick njuta av en fjärdedels överbliven pannkaka.

Deltagande bröder framför härmed sitt stora tack till Håkan för en ytterst givande och trevlig afton.

(UG)

Tillbaka till möteshistoriken