Tillbaka till möteshistoriken
.

Rapport från UG-mötet den 12 april 2018

Värd: 

Philip W
 

Deltagare: 

Guidningen:
J-B W, Lars-Erik H, Mats L, Peo H,
Peter B, Philip W, Roland A

Opinion Live:
Mats L, Peter B, Philip W

 

 

UG får en Opinion om en Live-sändning

GÖTEBORG / LINDHOLMEN: Med ett flertal bröder på resande fot och efter några sena avhopp samlades slutligen sju bröder vid SVTs nya hus på Lindholmen för en guidad tur i de nya lokalerna. Man kan se detta som en uppföljning av brödernas visit i gamla Synvillan på Delsjövägen för ganska så länge sedan.

Efter gudningen intogs middag på restaurang Faro, en namnet till trots, italiensk restaurang på Eriksberg.

En ytterligare till endast tre bröder decimerad skara återvände sedan till TV-huset för att vara med som publik vid kvällens sändning av Opinion Live som bl. a. tog upp det högaktuella ämnet Svenska Akademien.

Samling denna dag var redan vid 16-tiden då man inte kunde erbjuda senare guidade turer. Detta är ett populärt evenemang som när tiderna släpptes andra veckan i januari snabbt skulle ta slut. Arrangören fick alltså hänga på låset för att få den tid som passade vårt pensionärstidsspäckade schema.

Med några sena avbokningar samlades sju kunskapstörstande bröder för att först registrera sig i receptionen och därefter tas emot av vår guide för dagen John Carlsson som hade lång erfarenhet av mediat. En mycket intressant och rolig rundtur genomfördes där många dråpliga episoder återberättades för oss. För broder Peo var detta ett kärt återseende att se de lokaler som användes vid inspelning av frågeprogrammet Vem Vet Mest där Peo var med för några år sedan.

UG på guidning
Vår guide för dagen John Carlsson med förväntasfulla bröder.
Foto av UG:s utsände fotograf Peter B.

Middagen intogs på restaurang Faro som ligger vid Eriksberg och namnet till trots är en Italienare. Där avnjöts god pasta och pizza i väntan på medverkan i direktsändningen av Opinion Live som endast tre bröder kunde vara med på. Föga förvånande var turerna kring Svenska Akademien ett av ämnena för dagen. Horace Engdahl var med på länk från Stockholm. Även dennes X - Ebba Witt-Brattström - var med från stora huvudstaden, dock inte samtidigt med sin före detta. Sammantaget mycket givande att få vara med i en livs levande TV-sändning.

Vi tackar SVT och John C för den intressanta guidningen i det nya TV-huset.

(UG)

Tillbaka till möteshistoriken