Tillbaka till möteshistoriken
.

Rapport från UG-mötet den 30 maj 2018

Värd: 

Olle B
 

Deltagare: 

Sten M, Lennart S, Roland A, Lars-Erik H,
Christer H, J-B W, Åke J, Gunnar D, Björn E,
Mats L, Lars Å, Peter B, Philip W

 

 

UG grillas i skogens ägande och dess skötsel

TORPS EGENDOM/ALINGSÅS: Hela 14 bröder hörsammade kallelsen att få komma till Olle på Torps Egendom för grillning av egenskjutet kött och få en inblick i skogsägandets ädla konst.

Ulrik Lindelöf, väldsmästare i grillning och lagledare för Svenska Grill-landslaget började aftonen med att förbereda och beskriva kött från dov och älg som vi senare skulle avsmaka varefter Anders Josefsson fick ta vid och berätta om skog och dess förvaltning.

De flesta samlades redan vid 17-tiden denna högsommarvarma afton hemma hos Olle på Torps Egendom. Under sakkunning ledning av Ulrik Lindelöf påbörjades beredning av köttet som kom från de egna markerna. Inner- och ytterfilé av Dov samt Älg stod på menyn. Därtill goda tillbehör såsom olika sallader, öl och vin. Ulriks trevliga och glada sätt att beskriva vad som gjordes uppskattades att alla till fullo. Värt att notera var att köttet inte marinerades eller på annat sätt smaksattes, förutom att kryddas med salt och vitpeppar.


Ulrik med kvällens värd

Bord 1...Bord 2
De båda middagsborden i kvällssol med utsikt mot rävfamiljen

Efter det att middagen hade avnjutits entrade Anders Josefsson altantrappan från vilken han efter en presentation av sig själv beskrev hur skogsägande, skogsindustri och skogsförvaltning går till. För det flesta av oss helt ny mark och synnerligen intressant att få ta del av. Dock fanns det ingen i gruppen som funderade vidare på att plantera egen skog som kan ta 75 år eller mer innan den kan avverkas. Lite väl långsiktigt tycktes det mangrant.

Sex bröder hade anammat Olles förslag att få låna sovplats. Efter frukost guidades vi runt och fick besiktiga de stiliga nya byggnaderna som nyligen uppförts framför huvudbyggnaden, innehållandes garage för diverse maskiner samt ett blivande spa.

Huvudbyggnaden...Sidobyggnad
Vacker huvudbyggnad och en av de stilfulla sidobyggnaderna

J-B
J-B åker stilfullt

Vi som fick nöjet att vara med på detta trevliga arrangemang tackar Olle för initiativet och hans stora gästfrihet.

(UG)

Tillbaka till möteshistoriken