Tillbaka till möteshistoriken
.

Rapport från UG Masters den 21 o 22 augusti 2018


Värd: 

Peo H
 

Deltagare: 

Lars-Erik H, Michael J, Christer H, Gunnar D,
Björn E, Peter B, Lars Å, Peo H, Roland A, Philip W

 

 

UG Masters 2018 har avgjorts med en vinnare som redan tidigare har inteckning i vandringspriset

BJÄREHALVÖN/HOV: Sålunda har årets UG Masters avgjorts på delsvis sommartorra fairways. I alla fall när det gäller Torekovs bana som lämnade mycket till önskelistan. Vatten på banan och generösare öppettider i restaurangen för att nämna några.

Nio spelsugna bröder samlades under tisdagen hemma hos Peo i Hov för incheckning och bäddning av sängarna samt inmundigande av en slurk kaffe innan det bar av till Torekovs GK för intagande av en välsmakande lunch. Snabbt slukad raggmunk med stekt fläsk och lingon resulterade dock i viss magoro hos några av bröderna där spelefterföljande inköp samt intagande av Samarin visade sig vara lösningen på den sura magkänslan.

Om banans kondition var nog de flesta bröderna tämligen eniga om att sommarens torka hade gjort sitt för att försvåra vårt spel märkbart. Möjligen undantaget dagens vinnare som här spelade ihop hela 38 sköna poäng. I övrigt var det endast en som kom någorlunda i närheten av sitt spelhandicap.

Väl hemma hos Peo igen förbereddes tisdagsaftonens middag som bestod av räkor innan den  gravade laxen med stuvad potatis ställdes fram på bordet. Middagen intogs i skön sommarkvällsvärme utomhus.

Onsdagens golfrunda spelades på fina Bjäre GK som hade en bana som inte tycktes ha tagit intryck av årets sommartorka. Fina tees, farways och greener gjorde att nivån generellt blev bättre än föregående dags spel.

Dagens middag bestod traditionsenligt av räkor till förrätt varefter den helstekta oxfilén med potatisgratäng avnjöts till fullo. Dessvärre med några spelande bröder frånvarande på grund av engagemang på hemmafronten som inte tillät middagsnärvaron.

Vid årets spel kunde Roland endast vara med dag två varför sagda broders spel inte finns med i resultatlistan härnedan. Glädjande dock att dennes rygg höll måttet och inte ställde till några problem under spelet.

Resultatet:

1. Michael J 38+27=65 p
2. Christer H 32+26=58 p
3. Björn E 19+31=50 p
4. Lars-Erik H 25+25=50 p
5. Peo H 23+26=49 p
6. Lars Å 22+27=49 p
7. Gunnar D 25+24=49 p
8. Peter B 22+26=48 p
9. Philip W 19+24=43 p

Vi alla som kämpade i årets upplaga av UG Master gratulerar vinnaren Michael samt framför vårt varma tack till Peo för ett fint arrangemang. Vi ser redan nu fram mot nästa års spel och samkväm på halvön.

(UG)

Tillbaka till möteshistoriken