Tillbaka till möteshistoriken
.

Rapport från upplärningen i modets ädla konst den 25 oktober 2018


Värd: 

Peo H och Roland A
 

Deltagare: 

Björn E, Mats L, Lars-Erik H, Gunnar D,
Lars Å, olle B, Lennart S, Philip W

 

 

UG går i lära hos mode-ikonerna Peo och Rolle

MÖLNDAL: Tvenne bröder med livslång erfarenhet av mode och tillhörande material samt personligheter delar med sig av sina erfarenheter inför en förstummad skara (nja – det var väl att ta i. Att beskylla närvarande bröder för att vara förstummade).

In alles 10 bröder hade hörsammat inbjudan från Peo och Rolle att under rubriken

”Från cheviotkostym till joggingbyxor”

få ta del av dessa bröders imponerande kunskaper inom området. Peo hade ställt samman en mycket trevlig och givande presentation om hur våra kläder ser ut, och framför allt såg ut när det begav sig från tiden från Boerkriget fram till dags dato. Den sparsamme kunde lätt konstatera att det inte är lönt att spara gamla kläder i hopp om att modet går igen. Finns alltid några detaljer som gör att det ändå inte blir som de nya mode-ikonerna (då alltså inte aftonens arrangörer) designar och beslutar.

Peos föreställning, om nu uttrycket tillåts som etikett för kvällens presentation, var ytterst intressant och givande. Mången igenkännande nick och suck kunde observeras från publiken som efteråt gav uttryck för tacksamhet till aftonens föreläsare.

Efteråt samlades de flesta å lokal i Mölndals centrum där Rolle förutseende nog hade reserverat bord i den för kvällen fullsatta restaurationen vid namn John Scott's där mången Fish & Chips ackompanjerad av malthaltig dryck avnjötos.

Närvarande bröder framför genom detta organs utsände reporter sitt stora tack till arrangörerna för detta intressanta arrangemang.

(UG)