Tillbaka till möteshistoriken
.

Rapport från ett kulinariskt besök på Marstrand
den 3 juni
2019


Värd: 

Michael J
 

Deltagare: 

Roland A, Björn E, Mats L, Gunnar D, Olle B, Sten M,
Christer H, Christer S, Håkan G, Åke J, J-B W, Peter B

 

 

UG gör ett nedslag på Lasse-Maja och får uppslag till en kulinarisk upplevelse av mästerkocken Richard Waje.

MARSTRAND: Tio bröder hörsammade Michaels kallelse till att får en culinariska upplevelse på Lasse-Maja under ledning av mästerkocken Richard Waje. God mat bjöds det på varefter  runda-bordetpresentationen "Ordet Runt Bordet" tog vid där varje broder fick tillfälle att informera övriga om lite framtidsdrömmar/-aktiviteter/-planer.

UG:s utsände reporter, tillika värd för aftonen, rapporterar att av 15 anmälda bröder så blev det till slut 10 tappra som kom till Lasse-Maja på Marstrand måndagen den 3 juni 2019 kl 19.30. Dagen hade bjudit på småregn men de uteblivna bröderna präglades av förkylning, flyttning och försening i planeringen(?).

Mötet öppnades av mästerkocken Richard Waje som berättade om kvällens meny, dess innehåll och dess upplevelse. Som förrätt serverades krogens sill till tävlingen Sillens Helg dagen innan och som visade sig vara en god upplevelse på hårt bröd. Till varmrätt bjöds det på Bergtunga med svampkompott o champagnekrustadmousse med primörer och färskpotatismos. Den kulinariska upplevelsen avslutades med en dessert som var chokladinspirerade i alla prisklasser.Resultatet överträffade nog allas förväntningar, personligen en av de bästa fiskrätter UG:s utsände reporter någonsin ätit i sitt liv och alla tallrikar var helt rena efter måltiden.

Suck så gott!

Under middagen övergick mötet i "Ordet Runt Bordet" där aftonens värd skickade en speciell flaska till den broder som just ägde Ordet.

Sålunda fick vi höra en broder som i sommar skulle vandra i Abisko, en broder fiska i Lofoten, en annan har sålt sin båt som numera har all utrustning man kan begära till Gotland, en har köpt tomt i Fiskebäckskil och vars hustru ritar på huset som skall byggas, en som flyttar från 83 kvm till 134 kvm i augusti och flyttar ihop, en som slutar jobba till hösten ocn en inbiten seglarbroder som snart säljer båten.

Det fanns så mycket mer som berättades men en uppfattning var att just denna typ av informationsutbyte borde ske lite oftare då vi bröder ska vara i centrum och inte bara någon extern föreläsare.

Några av bröderna avrundade kvällens samvaro på Värdshuset men det är en hel annan historia.

(UG)