Tillbaka till möteshistoriken
.

Rapport från ett kulinariskt besök i Mölndal
den 17 oktober
2019


Värd: 

Björn E
 

Deltagare: 

Lars-Erik H, Lars Å, Peter B,
Sten M, Mats L, Philip W

 

 

UG får en degig upplevelse av högsta klass.

MÖLNDAL: Till oktober månads möte lyckades sju bröder göra sig fria att avnjuta Steinbrenners & Nybergs bak- och kokkonst vid deras anläggning i Mölndal. Detta under sakkunnig och inspirerande ledning av VDn Urban Nyberg.

UGs utsände reporter, tillika aftonens sammankallande arrangör, rapporterar från degbunkarna i Mölndal.

Till föreläsningen på Steinbrenner & Nyberg kom 7 bröder som fick lyssna på en mycket inspirerande föreläsare och tillika företagets VD, ingen mindre än Urban Nyberg.

Mötet började med företagets berömda soppa varefter vi kastade oss över ett antal desserttårtor som avnjuts i fulla drag. Därefter pratade Urban om företagets historia och allt från surdeg till bakverk. De har bakat med surdeg sedan 1898! Det är en mycket gammal jäsningsmetod som består av vete- el rågmjöl som får stå i rumstemperatur några dagar Med surdeg ökar brödets arom, håller det färskt och saftigt samt ökar upptagning av nyttiga mineraler.

Därefter fortsatte Urban att berätta om allt som har med bakning av bröd och tårtor att göra.
1,5 timmar gick fort tack vare en medryckande och entusiastisk föreläsare. Utrymmet här ger dessvärre inte plats för all information i ämnet så den intresserade får i stället gå in på nätet och dyka ner i degen!

Mötet avslutades med en rundvandring i "bageriverkstaden".

Vi tackar Urban Nyberg för en synnerligen intressant och kul kväll!

(UG)