Tillbaka till möteshistoriken
.

Rapport från UG-mötet den 29 oktober 2020


Värd: 

Peter B
 

Deltagare:

Sten M, Lars Å, Philip W, Lennart S, Roland A,
 Mats L, Gunnar D, Christer S, J-B W

 

 

UG tycker att Clintan kan slänga sig i väggen.

FLODA/WIEBO RIDSTALL: På uppmaning av sammankallande broder Peter B samlades 10 ridsugna bröder och en ickeridsugen dito vid Wiebos Ridstall innanför Floda för att under sakkunnig Corona-säkrad ledning visa att ändalyktorna ännu tål att sitta upp i ridsadel. Att så kanske inte helt var med sanning överensstämmande lämnas åt andra att bedömma.

UG:s utsände, tillika sammankallande, broder började med att bjuda på en rykande och het Chili Con Carne med hembakade pain riche. Därtill serverades alkoholfri öl då ridning och promille av säkerhetsskäl inte är förenligt med varandra. Men gu' va' gott det smakade intygar en skrivande ryttare som inte vill vara nämnd med namn.

Vår stjärnreporter fortsätter med att rapportera som följer:

Efter ett långt uppehåll pga Corona så fick UG äntligen till det med en sammankomst ute på vischan, närmare bestämt på Wiebo Ridstall som ligger i Floda, ca 35 km från Göteborg. Coronan är ju inte över än men sammankomsten var väl hyggligt Coronasäker.

Vi skulle pröva på att rida, och för de flesta var detta en ny upplevelse. Christer Svensson hade ju gjort rekryten vid kavalleriet så för honom var detta inget nytt, och takterna satt i...

Det var en vacker solig stilla höstdag då tio friska gubbar samlades kl 12:00 för att först intaga lunch framför lägerelden som bestod av hemmalagad Chili con Carne med tillhörande pilsner, alkoholfri sådan. Man får ju inte rida och vara onykter. Mätta och nyktra gick vi in i stallet för att efter vikt bli anvisade var sin häst. Vi slapp att sätta på sadel och betsel, jag tror det heter så, det är i alla fall själva styret på ekipaget med tömmar som man drar i när man vill svänga och backa. Nåväl, efter tilldelning av häst fick vi leda våra hästar ut i paddocken och sitta upp, med hjälp av en pall, annars hade vi nog inte kommit upp. Väl i sadeln ”red” vi på led ut i skogen med vår instruktör längst fram, gåendes, så det gick ju inte fort. Man hade nog kunnat klämma en starköl ändå. Efter dryga 45 minuter var vi tillbaka i paddocken där vi kunde få pröva på att skritta och även trava. När det blev otakt kändes det som att alla inälvor bytte plats. När ridturen var över fick vi sitta av, denna gången utan pall, inte helt utan problem för vissa av oss. Sen ledde vi tillbaka våra hästar på respektive plats och tog av sadel och betsel (styret). Stolta och skadefria möttes vi åter vid lägerelden och intog kaffe med hemmalagad banankaka. Det tjötades en stund över våra bedrifter och vid 15-tiden bröt vi upp och tog oss åter till asfaltsdjungeln.

Alla var glada att återses och oavsett arrangemang så är det alltid trevligt att träffas på våra sammankomster.


I spänd väntan på ridningen


Med viss hjälp kom vi så upp i sadlarna.


Så bar det då iväg ut på prärien.

   

   

    

 (UG)