Tillbaka till möteshistoriken
.

Rapport från UG-golfen den 24+25 augusti 2021


Värd: 

Peo H
 

Deltagare:

Lars Å, Philip W, Roland A, Christer H, Åke J,
Mats L, Gunnar D, Björn E, Lars-Erik H
samt utom tävlan Olle B och Peter R

 

 

UG drar till södern för kamp om den försvunna bucklan.

HOV/BÅSTAD/BJÄRE: Så äntligen kunde bröderna åter samlas för en kamp om äran, berömmelsen och golfstatusen i sällskapet. När broder Peo kallar så ställer i alla fall nio (och en halv) broder upp till kamp om den, som det skulle visa sig, försvunna bucklan. En halv då Lars-Erik endast kunde vara med en dag och således hade vissa svårigheter att nå ett resultat som kunde mäta sig med övriga bröders prestationer.

Första dagens spel gick på den anrika Båstads Gamla Bana med den hiskeliga längden av 5800 meter. Kunde noteras att i kampen mot banan så vann banan. Med hästlängder. Bästa resultat blev lite bleka 32 poäng för Björn. De övriga resultaten vill Correns utsände reporter av hänsyn till kämparna bespara läsarna.

Efter dagens batalj for alla till Peos härbärge för intagandes av lite tröstande öl, chips, ostbågar och jordnötter innan middagen skulle avnjutas. Menys för aftonens middag är som seden bjuder huggen i sten. Man ändrar inte på ett vinnande koncept är Peos motto. Sålunda dukades det först upp till räkfrossa som följdes av helstekt oxfilé av högsta klass, ackompanjerad av rotfruktsgratäng och bearnaisesås. Middagen avslutades med en god ostbricka som vi alla njöt stort av.

Den därpå följande dagens väder skiljde sig stort från första dagens strålande solsken och angenäma temperatur. Nu bjöd Bjäre GK på stark vind, frånvarande sol, närvarande regn och avsvalnande temperatur. Detta i sådan mängd att ett spelarråd som samlades vid kiosken efter nians hål tämligen enstämmigt enades om att avbryta spelet och i stället inmundiga den förbeställda lunchen i förtid. Sagt och gjort. Gemensam marsch iväg till klubbhusets restaurang.

Efter lunchen samlades bröderna för den traditionella prisceremonin. Arrangemangets arrangör Peo och den snabbt tillsatte sekreteraren Philip summerade så poängen för 18 hål på Båstads Gamla och 9 hål på Bjäre.

Och resultatet blev som följer:

1. Björn E 46 p
2. Gunnar D 42 p
3, Philip W 41 p
4. Roland A 40 p
5. Åke J 36 p
6. Mats L 35 P
7. Christer H 33 p
8. Lars Å 30 p
9. Peo H 24 p

Någon buckla kunde dessvärre inte delas ut då den inte hade återfunnits i tid för återanvändandet. Broder Christer H som senast skall ha sett den såsom vinnare för två år sedan har nu i uppdrag att leta i gömmorna, arrangera att plaketter för både 2019 och 2020 års vinnare graveras och monteras för att därefter överräcka det ståtliga vandringspriset till årets vinnare och därmed den rättmätige förvaltaren för ett år Björn E.

Vinnarna 2021
Ettan med lånad buckla och tvåan i årets spel.

Samtliga spelare och övriga bröder gratulerar Björn till den fina prestationen. Och samtliga deltagare vid årets batalj tackar Peo för arrangemanget. Vi ser nu alla fram mot nästa års spel och hopp om revansch. (UG)