Tillbaka till möteshistoriken
.

Rapport från UG-mötet den 3 februari 2022


Värd: 

Sten M
 

Deltagare:

Björn E, Gunnar D, Christer H, Peter B,
 Lars Å, Olle B, Åke J, Philip W

 

 

UG hamnar på möte om hamnar

GÖTEBORG: Under devisen att plan B är bättre än plan A kallade Sten till möte hemmavid för att fördjupa våra kunskaper om olika hamnprojekt runt om i landet. Genom sin mångåriga verksamhet med hamnar, bebyggelse vid desamma samt ett stort intresse för den av människan åstadkomna påverkan på vår miljö med dess följder och konsekvenser är Sten den givna föreläsaren att ledsaga oss övriga in i dessa aktuella ämnen som de nu påbjudna. UG:s utsände reporter, tillika arrangören för kvällen, rapporterar sålunda direkt från frontlinjen.

Vi blev 9 bröder hemma hos Sten torsdagen den 3 februari. Tanken var från början ett studiebesök men på grund av pandemin blev det plan B, d.v.s. ett hemma-hos arrangemang. Det verkade på gänget som att detta koncept var att föredra. Några bröder har ju utnyttjat modellen tidigare. Alla har inte faciliteter för detta, men mina lokaler kan alltid lånas!

Efter inledande avstämningar av de senaste händelserna framför brasan med en gin tonic eller annan dryck var det dags för föredrag med hjälp av TVn på övervåningen. Det blev en blandning av yrkeserfarenhet, stadsbyggnad vid vattendrag, havsnivåhöjningen, ökad nederbörd och kärnkraftspolitiken i Europa. Sammanställningen av kärnkraftsinvesteringarna inom EU verkade intressera mest, så på önskemål av deltagarna kommer de att få tillgång till bilderna.

Efter dragningen var det dags att gå ner till matsalen där festfisksoppa enligt Ulla serverades med bröd från bageriet Sur i Kålltorp. Måltiden avslutades med en fruktkaka med vispgrädde och/eller glass. Lite för mycket grädde hade försvunnit i fisksoppan, så det blev klent med den till kakan.

Några Grand Marnier slank ner till kaffet. Annars blev det vitt Folklore Albarino eller rött Cigarra Grand Passo till maten utöver alkoholfritt för några chaufförer.

Genom UG-Correns chefredaktör framför alla deltagare sitt stora TACK till Sten för arrangemanget, maten och dryckerna.

Nästa möte som enligt planerna går av stapeln i begynnelsen av april är tilldelad broder Lennart.

(UG)