Tillbaka till möteshistoriken
.

Rapport från UG-mötet den 6 april 2022


Värd: 

Roland A
 

Deltagare:

Lars Å, Björn E, Åke J, Peter R, Mats L,
Sten M, Peter B, Christer S, Philip W

 

 

UG bjuds på information om Västlänken och Haga-stationes samt på god fiskrätt.

GÖTEBORG: Broder Rolands dotter Karolina håller ett fängslande föredrag om Västlänken och Haga-stationen varefter kvällens arrangör dukar fram en god fiskrätt.

UG-Corren fick nyligen ett brev per mail från april månads UG-arrangör som härnedan återgives i nästan helt oredigerat skick:

Hej Bröder.

Efter en hastig ändring av ansvarig möteshållare, pga sjukdom, fick jag frågan av ordningsmannen om jag kunde ta över april månads UG-möte.

Vi blev 10 grabbar i elitstyrkan som träffades hemma hos mig den 6/4-22 på Smörgatan 104.

Föredragshållaren Karolina Arvidsson-Kvissberg gav en lägesrapport om nuvarande status för västlänken och vilka typer av miljöfrågor som dyker upp under arbetet med länken. Med mest fokus på Haga-terminalen.

Vi fick se bilder på hur färdig produkt skall se ut och hur dom olika anslutningstunnlarna går. Även lite bilder på uppkomna problem.

Karolina är anställd på ENSUCON (environment-sustainability-consulting)

Vi tackar Karolina för hennes medverkan.

Efter föredraget blev det middag som alla verkade gilla skarpt, så därför så kommer receptet här:

Ugnsbakad torskrygg med bacon och gräslök

4 portioner:

4 torskryggar,
1 pkt bacon,
svartpeppar,
salt,
3 schalottenlökar (finhackade),
2 dl vispgrädde,
1 msk fransk senap,
1 burk crème fraiche,
1 dl gräslök
1 dl riven ost,

Salta och peppra torsken och lägg i ugnsfast form. Blanda samman övriga ingredienser utom osten, förstek bacon och lök.

Häll allt över torsken och sist strö över osten. In i ugnen på 225 grader i 20 min.
(Eller använd ugnstermometer och baka till 46 grader. Rimma gärna fisken i några timmar innan tillagningen. Lös 1,5 msk salt och 1 msk socker i 1 liter kallt vatten. Går bäst och snabbast med en stavmixer. Ställ kallt fram till tillagningen. Ch-Reds anm.)

Servera med pressad potatis och sallad.

Ha de så gott alla, vi ses hos Åke.

Roland

(UG)