Tillbaka till möteshistoriken
.

Rapport från UG-mötet den 7 och 8 april 2022


Värd: 

Åke J
 

Deltagare:

Christer S, Christer H, Peter B, Sten M, Roland  A,
Håkan G, Lars Å, J-B W, Gunnar D, Michael J, Björn E

 

 

UG sticker till sjöss, äter fisksoppa och peggar upp till hård kamp, allt under ett tvådagarsevenemang.

FISKEBÄCKSKIL: När broder Åke kallar till möte en andra gång blir det ett stort gensvar. Första försöket föll inte så väl ut varför en andraserv fick sättas in. Och då satt den minsann. Intresset var stort och många tackade med ett rungande JA till att invadera Fiskebäckskil och äntra toppskonaren Kvartsita.

Allt uppföljt av en mästarnas kamp på Skaftö Open-banan. Gott resultat blev det också, trots, eller tack vare (?), dagen-innan-snapsarna som satt som en smäck i struparna när dessa inte var upptagna av skönsång.

UG:s utsända reporter, tillika arrangemangets arrangör, samt hovfotografen Peter B rapporterar från frontlinjen som följer:

Seglats med toppskonaren Kvarsita och Golf i Fiskebäckskil på Skaftö GK

Intresset var stort, vi var 16 som anmält sig till denna träff utanför Göteborg. Endast Olle, Peter Ramsgård och Salami hade meddelat förhinder.

Sedan blev vi färre, av naturliga skäl kunde inte Philip, ordningsmannen medverka, Peo ville inte trotsa regnet, Mats blev sjuk och Lars-Erik blev påkörd av en lastbil på väg till Kvarsita.

Så vi var 12 som äntrade fartyget kl. 14 och seglade ut på havet, vinden var inte så stark, och vi delades in i olika lag och fick kämpa för att få upp alla segel.

Åke   Glada gastar
En glad skeppare                     Några glada gastar

Fler glada gastar   Olle
         Fler glada gastar                En akterseglad men glad gast

Kl. 15 blev vi bjudna på fisksoppa med öl och vin samt kaffe och bulle.

Vi var hemma kl. 18 och då dök Olle upp vid kajen, tyvärr var J-B tvungen att åka hem, och vi åt alla pytt i panna i Kvarsita-huset, Håkan bjöd på snaps till ölen och det fanns rödvin för de som ville blanda olika drycker.

Middag
En glad middag

Dagen därpå spelade vi golf, vi var 9 spelare, det regnade i två till tre hål, därefter uppehåll och mot slutet solsken. Lars fick för mycket lök i pytten och kunde inte medverka. Roland vann på 33 poäng, Sten kom tvåa och Björn 3;a. Lagtävlingen var jämn, tre lag på 69, 70 och 71 poäng. Efter avslutande lunch och prisutdelning med upphittade bollar i gott skick från värden åkte alla hem nöjda och glada.

Rolle   Gänget
En glad segrare                          Några glada kämpar

Björn   Lunch
En glad (?) golfare                      Sanningens ögonblick

 Hälsar värden Åke

(UG)