Tillbaka till möteshistoriken
.

Rapport från UG:s möte den 26 oktober 2023


Värd: 

Philip W
 

Deltagare: 

Björn E, Christer S, J-B W, Lars Å
Peter B, Åke J, Gunnar D

 

UG möter Daria som berättar om sin flykt från krigets Ukraina

GÖTEBORG:  Den unga Daria från Ukraina berättar med inlevelse om sitt förra liv i Ukraina, sin flykt/flytt till Sverige och hur snabb och väl hon har integrerats i det svenska samhället.

Efter att ha fått lyssna på Daria, en 18-årig ung flicka som flytt från krigets Ukraina, vid arrangörens kamratfest i dennes gymnastikförening beslöts att hon skulle bli inbjuden som föredragshållare vid det kommande UG-mötet som avhölls hemma i arrangörens bostad.

Daria berättade med inlevelse om sina upplevelser i samband med Rysslands grymma invasion av grannlandet Ukraina. Redan efter endast ett och ett halvt år är Darias svenska i det närmaste perfekt. Mycket imponerande! På endast ett år läste hon in sin svenska studentexamen och har redan plats i ungdomsfullmäktige i Göteborg. Och hon läser vidare på Göteborgs Universitet. Starkt med tanke på hennes unga ålder.

Hennes föredrag var mycket intressant och gripande. Inte så ofta man kommer krigets offer så nära.

Den efterföljande diskussionen under middagen, som bestod av viltgryta på dov och rådjur, var intensiv och som vanligt ställdes det många frågor till Daria.

Gruppfotot blev dessvärre inte av bästa kvalitet med det är det enda som blev taget.

UG 2023-10


(UG)