Tillbaka till möteshistoriken
.

Rapport från UG:s möte den 6 december 2023


Värd: 

Gunnar D
 

Deltagare: 

Olle B, Björn E, Peter B,
Sten M, Roland A, Philip W

 

UG står stadigt på isbelagd jord, förutsatt vi införskaffar fotbeklädnader som ger oss möjligheten därtill.

GÖTEBORG: Sju vetgiriga bröder hörsammade Gunnars inbjudan till att få lära sig stå stadigt på jorden när densamma förvandlas till isgata. Höft-, ben- och armskador kan undvikas med rätta fotbeklädnader.

Bröderna fick lyssna på intressant föredrag om företaget ICEBUG som visade sig inte endast förse oss med dubbade fötter utan även halksäkra skor både för löpare, golfare och seglare. Bara för att nämna några områden där deras produkter kommer till sin rätt.

Sålunda rapporterar vår utsände reporter, tillika värd för aftonens evenemang:

Ett glatt gäng med Olle, Peter B, Sten, Roland, Björn, Philip och Gunnar träffades i ICEBUGS butik på Södra Larmgatan 9 i Göteborg. Där möttes vi av Tom Nilsson en av 3 delägare i ICEBUG som presenterade butiken och företagets väg in på skomarknaden.
Företagets bedrift att etablera sig starkt på skomarknaden sedan det grundades 2001 har enligt Tom flera orsaker. Idag finns skorna i flertalet sko/frilufts och sportbutiker. Man marknadsför sig under löftet: ”Svenska Icebug gör skor med världens bästa grepp, höjer ribban för hållbarhet i branschen och gör det enklare för alla att komma ut i naturen”.

Starkt löfte där man fokuserar på hållbarhet inom miljö, socialt och ekonomiskt. Toms engagemang var tydlig och autentisk, ingen tvekan! Skodubben som används var en viktig start för framgången, gummit som används vid tillverkningen uppfanns av en man ifrån Kanada.

Det finns stora likheter med vinterdäck försedda med dubb. Icebug tillverkar även skor för andra årstider också då med specialmaterial från en känd bildäcksproducent. Dessa skor ger bra grepp på bl. a. båt och våta klippor. Även Golfskor ingår i sortimentet!

Ytterligare en framgångsfaktor är att en av ägarna (30%) är från Sydostasien. Han har goda relationer med de skotillverkare som finns där. I princip sker stor del av all tillverkning av skor där för företag som Nike, Adidas, Puma o.s.v.

Icebug har med sitt miljöarbete med fokus på energi fått fabrikerna att montera solceller. Kvalitén på skorna skall också innebära hållbarhet där t. ex. dubbarna byts ut kostnadsfritt efter att du slitit ut dem.

På det sociala området verkar man för goda arbetsvillkor med en ”fair” arbetsplats och där alla anställda motionerar på arbetstid 2 ggr/vecka. Det skapar teamwork, engagemang med bra arbetsmiljö och personalomsättningen är låg.

Toms öppenhet och transparens av deras idéer om hållbarhet är stark och trovärdig och Icebugs arbete kan förhoppningsvis inspirera de andra skoföretagen i branschen.

Kvällen avslutades med en mycket god måltid på Restaurang Tavolo. Här finns Sveriges största hästansikte, imponerande stort!

Samtidigt vill jag önska alla en riktigt God jul och ett Gott nytt år!

Ett hållbart år!

Gunnar

(UG)