Tillbaka till möteshistoriken
.

Rapport från UG-mötet den 4 juni 2024


Värd: 

Peter B
 

Deltagare:

Lars-Erik H, Olle B, Christer H, Christer S,
Lars Å, Roland A, Björn E, Gunnar D


 

UG-bröderna möter en tuff utmaning och plankar.

GÖTEBORG: Broder Peter B bjöd in till rundvandring på World of Volvo. Trots idogt förarbete gick det inte som planderat. Vilket slutade i att man provade en gammal vältestad metod från folkparkernas tid. Man plankar.


UG’s stjärnreporter Borgis, som var utsänd inför dagens UG-möte på World of Volvo, var tidigt på plats för att se att allt var i sin ordning. Han hade varit på World of Volvo, 20.000 m2 nybyggt i limträ, dagen innan för att försäkra sig att allt var OK, inträde (180kr), tider att spendera på utställningen samt bordsbeställning på restaurangen CENO. Allt OK, tills vi kom 17:30, alla 9 kamrater (Lars-Erik, Olof, Christer H, Christer S, Lars, Roland, Björn, Gunnar, Peter B) kom i tid, då meddelades att utställningen stänger 18:00!? Privat visning efter 18:00!


30 minuter för 180 kr men ingen rabatt trots deras misstag.

 Lars-Erik som kom tidigt försökte namedroppa lite men tjejen i receptionen var ny och alla chefer hade gått hem. Ingen tur där. Vad gör man då, jo man plankar in. 180 kr för 30 minuter. Jo man tackar.


Det går ju inte och eftersom Borgis bott i New york i många år visste ju han hur man gjorde, men Björn höll på att avslöja oss! Men vi kom in. 8 gubbar som plankar in. Inte dåligt men inte bra, men visst kittlar det lite! Lite utanför våra ramar.

Ann hade inte varit stolt. Eller hade.


Nåväl, alla "pojkarna" hade ju sett de flesta Volvo-bilar som finns, vi är ju inte unga längre men man såg på deras blickar att de längtade tillbaka till den tiden. Rally, billig bensin, mys i baksätet.


Den interaktiva utställningen lockade inte många. 


Efter den korta stunden på en knapp halvtimme i utställningen var alla nöjda. Tur att vi plankade in.


World of Volvo
Ett glatt plankande gäng


Sen till den anslutande krogen som serverade, ja hygglig mat, vad kamraterna förmedlade i sina kommentarer i alla fall. (Vi hade ju trots allt ”sparat” på inträdet som vi kunde lägga på mat och dryck). 


Det härliga sommarvädret gjorde väl sitt till alla var på gott humör och hade behållning av kvällen, trots den korta tiden på själva utställningen.


Nu önskar både reporter och ansvarig utgivare för UG-Corren en förhoppningsvis god och varm sommar som vi måste ta till vara på innan vi går in in i höstmörkret igen.


Gå upp tidigt på morgonen och gå och lägg er sent. Carpe Diem. 

(UG)